PQPI-PTT



Aquest blog està pensat per treballar amb l'alumnat dins el mòdul B el crèdit Tecnologies de la informació i de la comunicació. Hi anem anotant activitats, vivències, informacions... relacionades amb el món de l'hoteleria i també amb altres coses que passen. Uns dies estarà més actiu i d'altres... no.







dijous, 12 de maig del 2011

ÚLTIMA FASE...

Ja estem tota la classe fent pràctiques.
Al Restaurant Semproniana, al Restaurant Petra, al Restaurant Pla dels Àngels, al Restaurant Rosal 34,
a l'Hotel Plaza, Hotel Duques de Bergara, Hotel Barcelona Port, Hotel Albinoni, Hotel Berna...
Com podeu veure estàn a uns bons llocs, on esperem que aprenguin moltissim i si es pot hi puguin entrar a formar-hi part de la plantilla.


I fa dos dies que varen fer les Proves d'accés a cicles formatius de grau mig. Ai! Ai! quins nèrvis saber si hauràn aprovat o no.  Esperem que sí.

7 comentaris:

  1. PQPI

    Per a mi aver-hi fet el pqpi, ha sigut molt important, gracies aquet curs m'ha fet voler seguir estudiant sobre el gremi d'hoteleri, abans de començar aquet curs jo no volia estudiar res.
    M'ha fet donar-me conta que si vull u puc aconseguir, que si hi faig lo que m'agrada no m'importa res, no m'importa tindre que aixecarme molt d'hora cosa que abans estan en l'ESO, estaba per estar, no m'importaba arribar tard i si em podia escapar doncs millor, ho feia.
    Ha sigut un curs molt bo des de els meus companys fins als professors.
    Per a mi això a sigiut un mon nou, no coneixia a ningú, començava a fer noves amistats, començaba a agafar el metro dia a dia, a mourem per barcelona sol, cosa que no havia fet mai.
    crec que he aconseguit una meta que ha sigut voler seguir estudiant, cosa que abans els estudis em donaven igual.
    He tingut uns companys molt bons, a sigut un grup bo, des de el primer dia ja vam encaixar bastant bé, ara que ja s'ha propa el dia de les practiques se'm fa una mica deifícil pensar que ja casi ni ens veurem.
    Tots els profesor han sigut molt bons, uns ens han caigut millor que d'altres però es normal. Ens comprenien y gracies a ells em après lo que realmet ens agrada.
    Per finalitzar aquesta redacció vull parla de la nostre tutora Mercè, que ha sigut una persona que ens ha ajudat en tot i ha estat per nosaltres , ens ha intentat solucionar tots els problemes relacionats amb el pqpi, ha sigut una persona que ens ha compres com a joves que som.

    ResponElimina
  2. Esto me ha encantado!!
    Estoy muy contento de haber hecho este curso aquí, me ha servido de mucho, la base, los principios, todo lo que los maestros me han enseñado, sé que en un futuro me servirá de mucho, y por eso les estoy muy agradecido.
    A Mercé, porque sin su ayuda, no habría estado aquí, aprendiendo, por eso muchas gracias!
    A mis compañeros, que son unos risueños, me ha alegrado aprender a su lado, Gracias y suerte en las prácticas, en esas empresas…yeah!
    Gracias a todos!!
    Este día, inspira alegría!

    ResponElimina
  3. Comencem per el principi,de la història ,presentacion de papers i incripcions al Ptt a nou Barris ,el primer dia ja ho vaig notar,aquesta seria una bona classe .

    La nostre professora Merce,junt amb els altres professors del pqpi amb la Merce i el Xavi,han sigut un grup de professors molt bons.

    Hi ha agut gent que s'esforçat mes que altres en algun ambits que uns altres .

    Podriem d'*escriure la paraula "companyerisme" a la cuina amb aquesta frase:

    E,portem el teu la taula de tall verda i et portu jo els ganivets i els safates ,aixi anem mes rapid .

    Hem apres sobretot higiene a la cuian d'entre altres tecniques culinaries .
    I el mes important a la cuina ,es ajudar als altres perque quan el tu ho necesitis ells t'ajudin tambe ,aixo no nomes a la cuina ,a la vida tambe ens ha servit ,compenetració entre els membres del equip ,perque a l'hora del serveis pugi sortir tot be .

    Aquest curs a sigut molt important per mi ,ja que m'ha donat la oportunitat de sortir de la ESO i poder fer el que realment m'agradava i tènia ganes de començar al mon de la gastronmia.

    Ara el proxim objectiu és entrar a l'escola EHTB de Hoteleria per poder fer el grau mitjà i poder-em ficar mes en quest mon.

    ResponElimina
  4. Mi paso por el PQPI ha sido un poco dificil.Empezó todo a comienzos de Octubre,dado que en la E.S.O y no tuve suerte y deje los estudios en 3r.Mi tutor me propuso hacer un PQPI,rápidammente elegí el de cocina ya que me gustaba el tema cocina En este cursi,al cabo de 7 meses he hecho amigos,he aprendido a tomar decisiones, he madurado personalment y pensar las cosas antes de hacerlas.Los primeros miercoles de cocina que haciamos a la semana,estaba uy nervioso y me metian mucha caña,pero sabia que si no espabilaba la cosa iria mal,ya que en las cocinas se trabaja asi.Sorprendentemente saqué un 7,10 que no me esperaba y estube muy contento dado que mis esfuerzos empezaban a dar resultado.

    El segundo y tercer trimestre ibamos todos los dias de los cuales eran 3 de cocina y 2 de sala,la cosa se me complicaba en el temario de cafes,de sala y de servir mesas ya que no sabia mucho,y ya pensaba que no sacaria mi nota,entonces pegue un buen cambio radical y en las ultimas 3 semanas hice un esprin final que espero que haya dado resultado alguno,estoy contento por este año en el ptt,ya que e aprendido muchas cosas y a valorar las cosas.

    ResponElimina
  5. al saber que no estaba en las listas del curso del PTT y no tener la matricula en el instituto no tenia claro lo que aria, asi que decidi apuntarme en una escuela de adulto, pero para mi sorpresa una mañana resivi una llamada para saver si todavia me seguia interesando el curso de auxiliar de cocina asi que en ese momento me olvide completamente de la escuela de adultos y segi con la mejor decicion que pude aver tomado al decidirme por el modulo de cocina ya que este año a sido una esperiencia completamente nueva y muy diferente a la que me esperava y de la que me siento orgullosa ya que he conocido a unas personas fantasticas y a una tutora increible de las que se preocupan sinseramente de sus alumnos.
    este año a sido una esperiencia que no se olvidara

    ResponElimina
  6. En primer lloc, dir-li a vostè Mercè, que moltes gràcies per la oportunitat que mas oferit fent aquest mòdul, per fer que la meva vida tingui sentit, perquè no se que hogues fet aquest any enrere sense haver-lo fet, perquè de veritat jo ja em donava per acabat, no tenia cap mès oportunitat en la vida que no fos pas aquesta.. de tot cor, MOLTES GRÀCIES!

    El curs a sigut molt complet, i m'ha servit de molt ja que he après moltissimes coses sobre de l'hoteleria durant tot aquest període de temps.
    He après a fer funcionar els talls, els tipus de cocció, i moltes altres receptes que abans no sabia, això per part de cuina, i per part de sala he après a com vestir les taules, taules buffet, com fer funcionar les cocteleres i les diferents decoracions pels còctels.
    No m'hogues pensat mai que tingues aquesta il·lusió per tirar endavant amb la cuina ja que vostè Mercè i tots els professors meu ajudant molt perveure que la vida no s' acaba aquí que t'has d'esforçar pel que verdaderament vols.
    El curs el definiria amb tres paraules, CURT PERO CONSTANT, no pots deixar de treaballar perquè set tira el temps a sobre, en veritat a cap feina no has de parar, però mès que res si que no ho pots fer en el món de l' hoteleria i gràcies això estic molt capficat en el món. Per exemple ara el que sol cuinar a casa sóc jo, perque tinc aquella il·lusió que no e tingut mai per res.

    ResponElimina
  7. BUENAS NOCHES A TODOS!
    Es un verdadero honor para mí hablar delante de todos vosotros, en un momento tan especial. Un momento que marca el fin de una buena experiencia vivida a nivel formativo.

    En primer lugar, quiero agradacer a los dirigentes, a todos los presentes y a los profesores de este intituto a Juan, Carlos, Laura, David y Martí por todo lo que me han aportado estos 4 meses de enseñanzas de vida que sin duda me ha enriquecido y me enriquecerá mucho como persona digna a nivel cotidiana.
    Agradezco a todo el personal del centro, por hacer del centro un lugar agradable y cómodo para realizar las practicas!
    Me han encantado y estoy muy agradecida con todos! muchas gracias
    Mervei

    ResponElimina